Blog post

Eşyalarımız Panama’dan Amsterdam’a Taşınıyor

Taşınma işlerinden başımın döndüğü şu günlerde en mantıklı şey sıcağı sıcağına şu yazıyı yazmak olacak sanırım dedim üst katta eşyalar kolilenirken apartmanın sosyal alanında başladım yazmaya 🙂

Konuyu biliyorsunuz taşınıyoruz. Eşyalarımız Panama’dan Amsterdam’a gidecek. Eee geçmişe göre tecrübeli sayılırız, Türkiye’den Panama’ya gelmişliği de var.

Öncelikle biz eşyalarımızı taşımayı tercih ettik çünkü süreci şirket karşılıyordu, eşyasız taşınmak da bi tercih 🙂

Şimdi başlık başlık bu süreçle ilgili aklımdaki herşeyi yazıyorum 🙂

Neden Eşyalarımızı Taşıyoruz?

Öncelikle maliyetini biz karşılamadık bu bizim için büyük avantaj. Tabi şöyle de bir durum var eşyasız gelseydik eğer buradan eşyalı ev tutmamız veya eşya almamız gerekecekti. Eşyalı ev tutmayı çok tercih etmedik. Eşya almak ise Panama’da biraz meşakkatli çünkü burada iyi mobilyalar pahalı, İkea vs. gibi bir alternatifte yok, onun dışındaki alternatifler de pek güzel değil.

Bir de çocuk kısmı var tabi. Zaten evinden ayrılıyor, bir de eşyalarından ayrılmasın dedik bu sebeple biz nereye eşyalar oraya.

Eşyalarımızı Hangi Firma ile Taşıdık?

İşte kritik soru. Biz firma araştırmadık, bizi direk şirket yönlendirdi ve Asya Nakliyat ile çalıştık. Memnun da kaldık, soranlara referans verilir.

Panama’dan Amsterdam’a ise (bunu çok merak eden olmaz gerçi ama) Panama Canal Movers& Logistic ile taşıdık.

Bu bilgiler belki şöyle işe yarayabilir; bu firmaların her ülkede iş birliği yaptığı firmalar var 🙂

Eşyalar Taşınırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle taşınır ve taşınmaz olarak ayrılan bir çok şey var. Aklıma gelen taşınmayan şeyleri sıralıyorum;

Yiyecek& içecek

Bitki (çiçeklerinizle vedalaşın:()

Sıvı şeyler (ilaç, alkol, içecek vs.)

Deterjan, boya vs.

Pil ( oyuncakların, kumandaların içerisindeki pilleri bile çıkartıyorlar haberiniz olsun)

*Tr’den taşınırken minik boy kremlerimi, ojelerimi bile taşımamışlardı buradan dönerken küçük boyları aldılar o sebeple siz yine de bi şansınızı deneyin ama temkinli olun derim 🙂

Eşyaların Gruplanması

Bu tip durumlarda aciliyete göre genelde Gemi ve Hava kargo olarak 2 alternatif sunuluyor. Bizim eşyalar gemi ile ortalama 1,5-2 ayda geleceği için biz hava kargo da yapmak durumunda kaldık. Hava kargo ile göndereceğimiz eşyalar da ortalama 2 haftada geliyor.

Biz acil kışlık eşyalarımızı, ayakkabılarımızı ve Efe’nin oyuncaklarının bir kısmını hava kargo ile gönderiyoruz. Özetle bize 2 ay yetecek, ihtiyacımız olan eşyaları hava kargo ile gönderiyoruz. Bunun dışında 2 ay yollarda mahvolur dediğimiz şeyleri de ekliyoruz.

Dikkat Edilecek Noktalar

*Eşyaları kolilemeyin. Çünkü siz kolilere koysanız bile çıkartıp kendi kolilerine koyuyorlar, firmanın kolileri var, standartları var, üzerine tanımlamak için kod, detay, numara vs. yazıyorlar. Tabi bir de ne konuluyor kontrol ediyorlar.

*Eşyaları gruplamak önemli. Örnek vermek gerekirse biz İstanbul’dayken balkon mutfağımızda duran eşyalar mutfak malzemeleri ile birlikte geldi. Aslında balkonu kapatıp okuma köşesi gibi bi yer yapmıştık ama tabi oradaki kitaplar tencerelerle geldi 🙂 Sonrasında çok düşündüm keşke kitapları vs. odaya taşısaymışız diye.

*Hurç hayat kurtarır. Biz çarşaf, nevresim, havlu gibi şeyleri İkea’nın şeffaf hurçlarına koyuyoruz, bu şekilde hem içerisinde ne var görüyorlar sıkıntı olmuyor, hem de 3-4 hurcu rahatlıkla kolileyebiliyorlar.

*Askılı koli alternatifinizi sorun. Askılı koli ne demek 🙂 Hani bizim dizi dizi dolaba astığımız kıyafetlerimiz var ya, heh işte onları aynen o şekilde kutulara asabiliyorlar. Tabi yeterli yeriniz varsa, çünkü bu şekilde daha fazla yer tutuyor. Bu çok güzel bir alternatif. Kıyafetlerin 2 ay kolide olacağını düşündüğünüzde sıkışarak değil, salınarak gelmeleri daha sağlıklı. Özellikle mont vs. tarzı şeyleri asmak faydalı oluyor 🙂

* Demonte Edilecek Eşyalar. İşte bomba konu 🙂 Tabi bu durum hangi ülkeye gittiğinize göre değişir fakat demonte edilecek dolap vs. gibi şeylerin monte hallerinin fotoğraflarını çekin elinizde olsun. Neden mi 🙂 Türkiye’de yaptırdığımız canımız dolabımızı burada 3 gün monte edemediler. Bizim Oktay Usta’nın yaptığı dolap için kılavuz istediler, fotoğraf istediler 🙂 İşte ben bu yüzden bu sefer dolapların, yatağın bazasının vs. fotoğrafını çektim, sakladım:)

*Eşyalarınızın Ölçüleri. Bu detay eşyaları kaldırırken değil, kondururken mühim 🙂 Yani eşyalar kurulurken neyin nereye sığacağına karar vermek için, yanlış yerde monte ettirmemek için eşyaların büyüklükleri mühim. Mutlaka not alın 🙂

*Anılar mühim… Ben toplanmadan önce evin son halinin fotoğrafını veya videosunu çekiyorum. Bunu biraz da Efe için, hatırlayabilmesi için yapıyorum ama iyi de oluyor, hatıralar mühim…

Şimdilik aklıma gelenler bunlar 🙂 Sorularınız olursa seve seve cevaplarım, hatta yazıya da eklerim süper olur 🙂

 

Hadi bize kolay gelsin…

 

İpek

 

 

Bu paylaşımlar da ilginizi çekebilir...

Post a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki yazılar...

Eski yazılar...